Велика приватизація: обіцяну Шмигалем кількість об'єктів продати не вдалося

Читать на русском
Денис Шмигаль не виконав обіцянку приватизувати у 2021 році сім великих державних об'єктів.
Слово і діло

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виконав обіцянку продати 7 великих об'єктів у рамках запланованої на 2021 рік великої приватизації.

Обіцянку прем'єр давав 15 червня, нагадує «Слово і діло».

«У 2020 році ми дуже успішно розпочали малу приватизацію, коли до бюджету надійшло грошей більше, ніж за два попередні роки разом узятих. На цей рік у нас заплановано велику приватизацію, де буде продано 7 великих об'єктів. Міжнародні та вітчизняні експерти одноголосні – це один із найбільших антикорупційних кроків», – говорив Шмигаль.

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Приватизація великих державних підприємств була розблокована у квітні, до осені Шмигаль пообіцяв розпочати велику приватизацію. Перший об'єкт – завод «Більшовик» у Києві – було продано лише 27 жовтня за 1,4 млрд грн.

А у листопаді прем'єр визнав, що у 2021 році не вдасться отримати від приватизації заплановану суму: «Ми вже розуміємо, що до кінця року заробити розрив між тією отриманою сумою (від приватизації – ред.) та 12 млрд майже нереально. Тому ми повинні розуміти, що надходжень, які планувалися, не буде». За словами Шмигаля, надходження від приватизації очікуються на рівні 3 млрд. грн.

Таким чином, в 2021 році продати 7 великих державних підприємств не змогли, як і забезпечити 12 млрд грн надходжень до бюджету – Шмигаль обіцянку не виконав.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, які надходження від приватизації щороку закладали до держбюджету та що отримували в результаті.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: