Велика приватизація: київський завод «Більшовик» продали за 1,4 млрд грн

Читать на русском
Завод Більшовик продали за 1,429 млрд 17 тисяч гривень. Приватизаційний аукціон відбувся  27 жовтня.
Фото - focus.ua

Колишній завод «Більшовик» продали за 1,429 млрд 17 тис. гривень. Його ціна під час торгів зросла на 40 млн грн.

Приватизаційний аукціон відбувся сьогодні, 27 жовтня, інформує Fight Corruptor:

«ТОВ «Дженерал Комерс» придбала актив за 1,429 млрд 17 тис. грн. Стартова ціна об'єкта — 1,389 млрд грн. Інвестор завдяки найвищій ставці отримає право укласти договір купівлі-продажу. Лише після проведення розрахунків за договором він стане новим власником».

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

Як відомо, завод «Більшовик» заснований наприкінці 19 століття, виробляв устаткування для цукроварень. В останні роки ПКМЗ накопичив борги на майже 500 млн грн, а щороку в середньому приносить збитку на 20 млн грн.

Головний актив заводу – 36 га землі у Києві неподалік станції метро «Шулявська».

Нагадаємо, торік, у березні 2020 року, велику приватизацію поставили на паузу через економічну невизначеність, яку спричинив початок пандемії коронавірусу. «Слово і діло» порівняло, які надходження від приватизації щорічно закладала влада і що Україна отримувала у результаті.

Також ми писали, що у держбюджеті на 2021 рік зазначено, що цьогорічний дохід від приватизації становитиме 12 млрд грн. Наші аналітики також писали, які об’єкти уже кілька років поспіль планують продати, але досі не могли цього зробити.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: