В Україні найближчим часом істотно подорожчає хліб – виробник

Читать на русском
Підписаний наприкінці 2021 року меморандум, який був покликаний стабілізувати ціни на газ для промисловості, на практиці не працює
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У січні 2022 року ціни на хліб зростуть мінімум на 10%. Подорожчання продовжиться і в лютому, і далі.

Про це заявив генеральний директор «Укрхлібпрому» Олександр Васильченко, повідомляють Українські Новини.

Васильченко пояснив, що зростання цін на хліб пов'язане з тим, що в Україні різко зросли ціни на газ для промисловості.

Державне регулювання цін: коли та на які товари запроваджувалиКабмін запровадив держрегулювання цін на батон та олію. Для яких товарів і коли запроваджували аналогічний захід – на інфографіці.

«Підприємства зазнають збитків. Як проміжне рішення - досягнута домовленість, в першу чергу з великими торговельними мережами, про підвищення цін на масові види хліба в січні - на 10%. Якщо пільгова ціна на газ для хлібопекарських підприємств не стане реальністю - слід очікувати подальшого різкого зростання цін на хліб і хлібобулочні вироби» - сказав він.

Васильченко додав, що підписаний наприкінці 2021 року меморандум, який був покликаний стабілізувати ціни на газ для промисловості, на практиці не працює. Зараз підприємства змушені укладати договори за ринковою вартістю газу - це від 47 до 58 тисяч гривень за тисячу кубів.

«Питання забезпечення хлібопекарських і борошномельних підприємств газом за пільговою ціною знаходиться на стадії узгодження» - підкреслив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні можуть [різко подорожчати багато видів товарів, оскільки ціни на газ для промисловості встановлені на дуже високому рівні.

Також ми писали про те, що в Україні можуть початися перебої з виробництвом хліба через великі ціни на газ. Вже зараз хлібозаводи знаходяться на межі та просять уряд забезпечити адекватні ціни на паливо, інакше підприємства почнуть зупинятися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: