В Україні можуть виникнути перебої з хлібом: Разумков назвав причину

Читать на русском
Хлібопекарні та підприємства змушені купувати газ за захмарними цінами - це не може не позначитися на обсягах виробництва хліба та його вартості в магазинах
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні можуть початися перебої з виробництвом хліба через великі ціни на газ. Вже зараз хлібозаводи знаходяться на межі та просять уряд забезпечити адекватні ціни на паливо, інакше підприємства почнуть зупинятися.

Про це заявив народний депутат Дмитро Разумков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

Олів'є, мандарини та холодець: скільки коштуватиме традиційний новорічний стілТрадиційний новорічний стіл на сім'ю цього року коштуватиме 1 тисячу 440 гривень. Докладніше – на інфографіці.

Разумков послався на лист Всеукраїнської асоціації пекарів та Асоціації «Укрхлібпром», який представники хлібної промисловості адресували президенту Володимиру Зеленському та Кабінету Міністрів. Він додав, що якщо вимоги Асоціації не виконають, то є ризик перебоїв з хлібом і його сильного подорожчання.

«Або забезпечити соціальну ціну на газ, або вони зупиняться, тому що вони купують зараз газ по 52 тисячі гривень... Яким він повинен бути тоді на полицях і скільки це вам буде коштувати? Якщо ми як аграрна держава перестанемо виробляти хліб, то це вже колапс» - резюмував він.

Нагадаємо, в листопаді 2021 року світові ціни на продукти оновили десятирічний максимум - останній раз така висока вартість продуктів фіксувалася в листопаді 2011 року. Причина - поганий урожай зернових, і дефіцит молочних продуктів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: