В Україну заборонили ввозити чергові книги з РФ

Читать на русском
Держкомтелерадіо у вівторок, 19 лютого, розширив список російських видань, заборонених до продажу на території України.

Держкомтелерадіо у вівторок, 19 лютого, розширив список російських видань, заборонених до продажу на території України.

У нього були внесені 19 книг, в яких присутні ознаки пропаганди і комуністична символіка, пише «Слово і Діло».

«Не буде поширюватися в Україні книга бізнес-консультанта Сергія Бехтерьова «Як працювати в робочий час: правила перемоги над офісним хаосом», яка побудована на прикладах роботи владних структур Росії. Не було надано дозволу на ввезення книги Ігоря Намаконова «Кроссфіт мозку: Як підготувати себе до вирішення нестандартних завдань», в якій як мантра повторюються слова «Росія дивовижна і країна, котра дивує, а ми, її громадяни, дивовижні люди», - йдеться в тексті рішення.

Під заборону також потрапили ряд дитячих видань і книги авторів радянського періоду, в оформленні яких використовується комуністична і російська символіки. Крім того, заборонено реалізацію книги Мартіна Догерті «Світ вікінгів. Повсякденне життя Дітей Одіна», в якій, як зазначається, «фальсифікуються факти, а культурні пам'ятники епохи Київської Русі називаються російськими».

У список заборонених додана книга Наталії Малиновської «Записки практикуючий відьми», передмова до якої рекламує російські телеканали.

«Не надано дозволу на ввезення книги Ніно Біліходзе «Грузинська кухня: любов на смак» (ТОВ «Ексмо»), в якій використані коментарі відомих росіян, імена яких внесені Міністерством культури України до переліку осіб, котрі створюють загрозу національній безпеці», - додали в комітеті.

Нагадаємо, 1 лютого в Україні вже заборонили ввозити 13 книг.

Раніше була названа кількість заборонених в Україні російських фільмів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: