В ОРДЛО намагалися вивезти старовинні книги та ікони

Читать на русском
На окуповану частину Луганської області намагалися вивезти предмети старовини XIX і XX століття. Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби.
Фото з відкритих джерел

На окуповану частину Луганської області намагалися вивезти предмети старовини XIX і XX століття.

Про це повідомили у пресслужбі Державної прикордонної служби.

«Військовослужбовці Луганського загону спільно з представниками Державної фіскальної служби, діючи в складі Об'єднаних сил, запобігли спробі незаконного переміщення в окуповану частину Луганської області, без відповідного дозволу, ікон і книг, які можуть становити культурну цінність», – йдеться в повідомлені.

Зазначається, що вчора, 3 січня, 57-річний українець прямував до окупованої Брянки. На контрольному пункті в'їзду-виїзду «Станиця Луганська» прикордонники в нього виявили в сумці предмети старовини, датовані початком XIX і XX століття. Чоловік не мав жодних дозвільних документів на переміщення такого роду цінностей.

Прикордонники повідомили, що чоловік намагався вивезти ікону св. Феодори (1800 р.), книгу «Лукрецій про природу речей» (1913 р.), «Географічний атлас» (1890 р.), «Псалтир» (1898 р.), ікону Ісуса Христа (рік невідомий).

Нагадаємо, 29 грудня 2020 року в Україні набув чинності закон про особливий статус ОРДЛО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: