До «чорного списку» України потрапили ще 23 російські книги

Читать на русском
Держкомтелерадіо заборонив ввезення низки книг московських видавництв Паблішер, Альпіна нон-фікшн, Ексмо і самарського видавництва ВД Бахрах-М.

Держкомтелерадіо України заборонив ввезення до країни ще 23 російських книг.

Як пише «Слово і Діло», у видачі дозволів відмовили в зв'язку з наявністю в літературі «ознак пропаганди» РФ, повідомляє прес-служба відомства.

Пропаганда РФ. В Україну не дозволили ввезти чергові книгиДержавний комітет телебачення і радіомовлення України не дозволив ввезти в Україну чотири російських видання, серед яких книга Михайла Задорнова про віщого Олега.

За їхньою інформацією, ознаки пропаганди Росії, її органів влади, імперських геополітичних доктрин і комуністичного тоталітарного режиму виявлені в книгах московських видавництв «Альпіна Паблішер», «Альпіна нон-фікшн», «Ексмо» та самарського видавництва ВД «Бахрах-М».

Зокрема, заборонена книга Данила Дьоміна «Корпоративная культура. Десять самых распространенных заблуждений», «в якій автор багато сторінок присвячує» могутній корпорації і наддержаві СРСР «та наводить як приклад методи управління країною Сталіним». Українські чиновники також заявили про «пропаганду комуністичного тоталітарного режиму» в дитячій книзі Олени Смішливої та Лани Богомаз «Чему я могу научиться у Анны Ахматовой», оскільки автори називають Жовтневу революцію «однією з найбільших подій в історії Росії» та ілюструють книгу портретами Леніна і червоними прапорами.

Книги Артура Салякаєва «Неслучайные связи: Нетворкинг как образ жизни», Владислава Моїсеєва «Бизнес из ничего, или Как построить интернет-компанию и не сойти с ума» та Михайла Умарова «PR в реальном времени: Тренды. Кейсы. Правила» «популяризують російські соціальні мережі «ВКонтакте», «Однокласники», а також ресурс maіl.ru і сервісні портали «Яндекс», доступ до яких в Україні заборонений».

Не продаватиметься в Україні й книга Олександра Соколова «Мифы об эволюции человека», в якій «автор, описуючи методи антропологічної реконструкції, посилається на досвід силових структур РФ». А в книзі В'ячеслава Семенчука «101 способ раскрутки личного бренда: Как сделать себе имя» використані приклади лідерів РФ, а також представників російського шоу-бізнесу, внесених до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.

Раніше повідомлялося, що в переліку заборонених для ввезення в Україну книг 92 видання.

Нагадаємо, у вересні дві російські книги поповнили «чорний список» в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: