Вчені оцінили вплив штаму Омікрон на пандемію коронавірусу загалом

Читать на русском
Після того як пандемія завершиться, коронавірус, подібно грипу, буде викликати застуду у більшості людей і більш серйозні захворювання у небагатьох інших
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Штам коронавірусу Омікрон важливий тим, що показує подальший перебіг пандемії коронавірусу у світі. Все йде до того, що з часом коронавірус «уживеться» з людьми та стане таким же ендемічним як грип.

Про це з посиланням на експертів у галузі охорони здоров'я повідомляє видання Associated Press.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Після того як пандемія завершиться, коронавірус, подібно грипу, буде викликати застуду у більшості людей і більш серйозні захворювання у небагатьох інших - в залежності від їх стану здоров'я, перенесених раніше хвороб і того, вакциновані вони. Коронавірус також продовжить мутувати, що стане причиною періодичної необхідності бустерної вакцинації препаратами, адаптованими до нових штамів.

Втім, імунна система людини буде краще розпізнавати коронавірус і з часом стане більш ефективно йому чинити опір, адже людський організм вміє розрізняти мікроби, які раніше потрапляли в нього, і вибудовувати проти них захист.

Нагадаємо, раніше вчені розповіли, як саме мутації коронавірусу впливають на імунітет людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: