Японія закрила в'їзд для іноземців

Читать на русском

Прем'єр-міністр Фуміо Кішіда заявив, що Японія продовжить жорсткі правила в'їзду принаймні до початку наступного року, щоб запобігти поширенню штаму коронавірусу «Омікрон».

Згідно з правилами, в’їзд до країни усіх іноземців забороняється до Нового року, The Japan times.

В Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон»Вночі на 18 грудня Центр громадського здоров'я підтвердив перший випадок штаму Омікрон в Україні.

Раніше Японія закрила в'їзд для громадян дев’яти країн, включаючи Південно-Африканську Республіку, де був уперше виявлений новий варіант коронавірусу «Омікрон». Після цього уряд оголосив, що Японія закриє в'їзд для іноземців з 30 листопада на місяць.

При цьому японські громадяни, які повертаються в країну повинні пройти обов'язковий карантин в установах, які визначено для цих цілей урядом.

Кішіда заявив, що уряд буде продовжувати застосовувати правила в'їзду до тих пір, поки не стануть відомі більш докладні відомості про штам «Омікрон». Ситуація повинна прояснитися після новорічних свят.

Нагадаємо, що ВООЗ оприлюднила прогноз поширення штаму коронавірусу «Омікрон». Його уже зафіксували на території 89 країн світу.

Раніше ми повідомляли, що вчені порівняли ризики повторного зараження штамами «Омікрон» та «Дельта».

Також нагадаємо, що 18 грудня, в Україні зафіксували перший випадок штаму «Омікрон».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: