У Японії розробили вакцину, яка захищатиме від коронавірусу протягом усього життя

Читать на русском
У Японії розробили вакцину, яка захищатиме від коронавірусу протягом усього життя. Її розробили дослідники з Токійського інституту медичних наук.
Reuters

У Японії заявляють, що команда дослідників із Токійського інституту медичних наук розробила вакцину, яка захищатиме від коронавірусу протягом усього життя.

Як пише Тhe Japan Times, на думку дослідників, вакцина з довічною ефективністю призведе до величезної фінансової економії та дозволить швидше подолати пандемію.

Карта вакцинації: ситуація в областях України на 4 січняВ Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 28 млн щеплень. Дві дози отримали - більше 13 млн.

Для створення нового препарату вчені використали розроблену британським лікарем Едвардом Дженнером в 1796 році вакцину від віспи. В її основі лежить безпечний для людини вірус коров'ячої віспи.

«Вона залишається єдиною вакциною, яка успішно знищила інфекційне захворювання, причому останнім відомим випадком був пацієнт у Сомалі в 1977 році після скоординованої глобальної кампанії вакцинації Всесвітньою організацією охорони здоров’я», – пише видання.

Почесний дослідник Токійського інституту медичних наук Мічінорі Кохара розповів, що новий препарат може виробляти потужні нейтралізуючі антитіла протягом тижня після щеплення і викликати найсильніший серед усіх існуючих вакцин клітинний імунітет.

Однокомпонентну вакцину успішно протестували на мишах та макаках.

Клінічні дослідження вакцини проведе фармацевтична компанія Nobelpharma. У разі успішного результату, препарат дозволять до використання.

За прогнозом розробників, це може статися не раніше 2024 року.

Нагадаємо, в Україні з початку кампанії з вакцинації проти COVID-19 зробили понад 28 млн щеплень.

«Слово і діло» також вирішило простежити, якою була динаміка інфікованих, померлих та вакцинованих від COVID-19 у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: