Настав час домовлятися: Зеленський заявив про необхідність нормандських переговорів

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із політичними радниками країн нормандського формату, під час якої заявив про необхідність нового саміту
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 11 січня, провів зустріч із політичними радниками країн нормандського формату, під час якої заявив про необхідність нового саміту.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ у вівторок, 11 січня.

Посол України озвучив очікування від Шольца щодо нормандського форматуВ Україні хочуть, щоб канцлер Олаф Шольц усвідомив усю відповідальність Німеччини за те, щоби Нормандський процес став результативним.

Як повідомляється, сьогодні до Києва прибули радник канцлера Німеччини із зовнішньої політики Єнс Плетнер і дипломатичний радник президента Франції Еммануель Бонн.

Сторони обмінялися думками щодо активізації спільної роботи в рамках Нормандського формату.

«Настав час предметно домовлятися про припинення конфлікту, і ми готові до необхідних рішень під час нового саміту лідерів чотирьох країн», – заявив Зеленський.

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак підтвердив, що українська сторона залишається відданою політико-дипломатичному шляху врегулювання.

«Україна, Франція та Німеччина докладають активних зусиль для відновлення результативної роботи в Нормандському форматі на різних рівнях. Очікуємо, що російська сторона підтримає ці зусилля, а також сприятиме досягненню прогресу у виконанні рішень Паризького саміту Нормандської четвірки. Проведення чергового саміту в Нормандському форматі дало б серйозний поштовх до процесу мирного врегулювання», – заявив Єрмак.

Нагадаємо, 6 січня у Росії пройшли переговори нормандських радників, але без участі України.

Згодом Єрмак анонсував «нормандську» зустріч в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: