Данія направить до Балтійського моря винищувачі та фрегат через загрозу з боку РФ

Читать на русском
Через загрозу з боку Росії Данія запропонувала НАТО направити військово-морський фрегат і чотири винищувачі F-16 до Балтійського моря.
фото facebook.com/politseijapiirivalveamet

Через загрозу з боку Росії Данія запропонувала НАТО направити військово-морський фрегат і чотири винищувачі F-16 до Балтійського моря.

Надання військової техніки посилить безпеку регіону, повідомляє ERR.

«НАТО вітала пропозицію щодо підтримки. У данському парламенті дуже сильна підтримка внеску Данії у Балтійське море. Ми неодноразово бачили єдність у цьому питанні, і це, звісно, ​​пов'язане з нашою власною безпекою та регіоном», - заявила посол Данії Крістіна Місковяк.

Можливе вторгнення РФ в Україну: як Захід готовий відповісти на російську агресіюЧим Україні зможуть допомогти США, країни-члени ЄС та інші союзники у разі повномасштабного вторгнення Росії.

Мисков'як зазначила, що такий крок необхідний для стримування агресії з боку Росії поблизу кордонів.

«Ми спостерігаємо агресивну та загрозливу поведінку Росії і зараз, і в Криму з 2014 року. Тому ми зміцнюємо нашу оборону. Ми реагуємо на події Росії», – додала посол.

Метою Росії, як вважає посол, є розкол союзницьких відносин інших країн, втім, рішення Данії щодо посилення безпеки Балтійського регіону свідчать лише про їхнє зміцнення.

За словами міністра оборони Данії Калле Лаанет, сьогодні у НАТО тривають переговори щодо посилення безпеки східного крила Альянсу.

Раніше посол повідомив, що Німеччина має припинити блокувати постачання зброї Україні.

Також нагадаємо, що Україна та Британія скоординували позиції на тлі агресії РФ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: