Євросоюз визнав Росію стороною збройного конфлікту на Донбасі

Читать на русском
ЄС назвав Росію стороною збройного конфлікту на сході України. Тому будь-який діалог щодо України має відбуватися лише за участі її представників.
Reuters

ЄС назвав Росію стороною збройного конфлікту на сході України. Тому будь-який діалог щодо України має відбуватися лише за участі її представників.

Про це заявив високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

Він заявив, що в ЄС немає сумніву, що Росія є стороною цього конфлікту, а не посередником, як вона часто стверджує.

«Наша головна мета – змусити Росію піти на деескалацію напруги», – сказав він.

Міжнародна політика: основні загрози для України у 2022 роціРосія стане основним тізером в усіх геополітичних викликах 2022-го року, які стосуватимуться України. Основні загрози та виклики аналізував політолог Олександр Радчук.

Боррель також наголосив, що будь-які перемовини щодо України не повинні проходити без її представників та підкреслив необхідність діалогу з Росією. Високий представник ЄС вкотре зауважив, що будь-яка подальша агресія проти України матиме величезні наслідки та великі втрати для Росії.

Нагадаємо, обговорення пропозицій Росії щодо «гарантій безпеки» в рамках Ради РФ-НАТО не передбачає їх схвалення. Про це повідомив представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель.

Додамо, засідання Ради Росія-НАТО, де сторони обговорюватимуть низку важливих питань зовнішньої політики та взаємин, попередньо призначено на 12 січня 2022 року. Рішення про це схвалив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що у разі провалу переговорів з Росією, Вашингтон готовий ввести санкції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: