Антикорупційний суд не зменшив заставу обвинуваченого пособника ексголови ДФС Насірова

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання захисника обвинуваченого про суттєве зменшення розміру застави.
Роман Насіров

Вищий антикорупційний суд відмовився зменшувати розмір застави в 7 млн грн, які визначили колишньому директору департаменту погашення боргу Державної фіскальної служби Володимиру Новікову, обвинуваченого у зловживанні службовим становищем разом із ексголовою ДФС Романом Насіровим.

Таке рішення 13 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд зменшив до 7 млн грн заставу обвинуваченого Новікова. Однак він сам знову подав клопотання про зменшення застави. Тепер до 181 600 грн. На думку обвинуваченого, розмір його застави не має регулюватися завданими збитками у справі.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов заперечував щодо задоволення клопотання про зміну запобіжного заходу. Обґрунтував свою позицію тим, що жодних нових обставин та підстав для зміни запобіжного заходу обвинуваченим Новіковим у клопотанні не наведено. Тим паче, запобіжний захід у вигляді застави визначався комплексно, з урахуванням, зокрема, майнового стану обвинуваченого.

«У задоволенні клопотання обвинуваченого (Володимира Новікова – ред.) про зміну запобіжного заходу – відмовити», – йдеться в рішенні.

В листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу. Лише 19 листопада 2019 року прокурор САП зачитав Насірову короткий обвинувальний акт.

Нагадаємо, Насірова та Новікова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: