Справа Насірова: ексдиректору департаменту ДФС зменшили заставу

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання захисника про зміну запобіжного заходу обвинуваченому.

Вищий антикорупційний суд зменшив заставу колишньому директору департаменту погашення боргу Державної фіскальної служби Володимиру Новікову, якого обвинувачують у зловживанні службовим становищем разом із ексголовою ДФС Романом Насіровим.

Таке рішення 9 листопада ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 30 березня 2017 року Солом'янський районний суд Києва заарештував Новікова з альтернативою застави в 8 млн грн. Ці кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора. Пізніше захисник ексдиректора департаменту ДФС подав клопотання про зміну запобіжного. Судді задовольнили його частково.

«Клопотання захисника Подосінова Андрія Олександровича про зміну запобіжного заходу (Володимиру Новікову – ред.) – задовольнити частково. Змінити застосований ухвалою слідчого судді Солом'янського районного суду міста Києва від 30 березня 2017 року щодо обвинуваченого (Володимира Новікова – ред.) запобіжний захід у вигляді застави в сумі 8 млн грн, на запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3085 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 7 002 950 грн», – ідеться в рішенні.

Як відомо, 28 квітня суд визнав причину неприбуття адвоката другого обвинуваченого Володимира Новікова неповажною. 29 квітня суд знову відклав засідання і порекомендував обвинуваченому Новікову знайти нового адвоката. Пізніше той відмовився від захисника.

В листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу. Лише 19 листопада 2019 року прокурор САП зачитав Насірову короткий обвинувальний акт.

Нагадаємо, Насірова та Новікова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: