В Алмати виникають спалахи запеклого опору – влада міста

Читать на русском
У місті заявили, що ситуація стабілізується, але й досі є випадки запеклого опору силовикам
Ілюстративне фотоReuters

У казахстанському місті Алмати, де йде контртерористична операція проти учасників протестів, спостерігаються спалахи запеклого опору силовикам.

Про це заявив заступник голови міської адміністрації Алмати Єржан Бабакумаров в ефірі казахського телеканалу Хабар 24.

«Бойовики чинять збройний опір досі. Стабілізація є, але є спалахи запеклого опору» - заявив він.

При цьому низка ЗМІ неодноразово повідомляла про бої в передмістях Алмати, переважно на дорогах, де якісь озброєні групи намагалися прорватися крізь кордони силовиків. У МВС Казахстану цю інформацію не підтвердили.

Протести у Казахстані: до чого може призвести введення військ РФ та БілорусіПротести у Казахстані тривають четвертий день. До чого може призвести введення військ РФ та Білорусі, читайте на «Слово і діло».

Нагадаємо, що в Казахстані з 2 січня тривають масові протести. Тоді в Мангістауській області почалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли в масові протести по всій країні.

По всьому Казахстану ввели червоний рівень терористичної загрози. Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав стріляти на поразку.

З моменту початку придушення протестів в Казахстані та станом на вечір 7 січня силовики в країні затримали понад чотири тисячі осіб, звинувачених у тероризмі. Найбільше затриманих виявилося в Алмати, де йде контртерористична операція.

7 січня в Алмати на тлі протестів від вогнепального поранення загинула дитина, ще один неповнолітній отримав вогнепальні поранення. Всього офіційні дані свідчать про мінімум 18 загиблих силовиків і 26 убитих демонстрантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: