В Україні запрацювали штрафи за вказування статі та віку у вакансіях

Читать на русском
В Україні з 8 січня запрацювали зміни до закону про рекламу, за якими роботодавців штрафуватимуть за вказування у вакансії бажаної статі, віку, раси, кольору шкіри тощо.
Фото з відкритих джерел

В Україні з 8 січня запрацювали зміни до закону про рекламу, за якими роботодавців штрафуватимуть за вказування у вакансії бажаної статі, віку, раси, кольору шкіри тощо.

Про це йдеться у змінах до закону «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі.

Ще з 1996 року в Україні діє заборона на дискримінацію в рекламі про вакансії. Згідно з нею, роботодавці не можуть вказувати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, представникам певної раси, кольору шкіри. Крім того, також заборонено вказувати бажане соціальне походження кандидата, його майновий стан, місце проживання.

Які зміни чекають на українців у 2022 роціЯкі зміни чекатимуть на українців наступного року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Відтепер за недотримання цієї норми роботодавцям загрожує штраф у десятикратному розмірі мінімальної зарплати – 65 000 грн.

Додають, що роботодавці мають сплатити штраф упродовж 15 календарних днів із дня вручення документа від Держпраці. Якщо ж штраф не сплатити, то його можуть стягнути через суд.

Нагадаємо, з початку 2022 року вводиться в дію нова форма податкової декларації про доходи. Вона об'єднує звітність з податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, а також декларування частини прибутку контрольованої іноземної компанії. Детальну інструкцію, як подати декларацію про доходи, читайте на «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: