В Україні за рік стало на третину менше безробітних – міністр економіки

Читать на русском
Уряд готує додаткові програми зі створення робочих місць в Україні, які допоможуть ще сильніше скоротити кількість безробітних
Олексій ЛюбченкоУкрінформ

У порівнянні з серпнем 2020 року, станом на серпень 2021 року кількість безробітних в Україні знизилася до 315 тисяч - на 179 тисяч.

Про це заявив перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки України Олексій Любченко, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

«Станом на 16 серпня 2021 року кількість офіційно зареєстрованих безробітних склала 315 тисяч осіб. Це на 179 тисяч осіб або на 36% менше, ніж на цю дату минулого року. Збільшення рівня зайнятості та зменшення кількості безробітних - результат введення урядових програм з підтримки розвитку економіки та бізнесу» - сказав він.

Як змінювався рівень безробіття в Україні за останні 17 роківВ Україні зафіксовано найвищий рівень безробіття за чотири роки – 10,5 відсотків за перший квартал 2021-го.

Міністр зазначив, що уряд готує додаткові програми зі створення робочих місць в Україні.

«При реалізації таких програм і проєктів окремий фокус - на виконання показників працевлаштування, в тому числі на створення нових робочих місць. Будемо постійно моніторити та контролювати цей процес. Мета - економіка повинна відновлюватися і кількість офіційно працевлаштованих громадян має змінюватися, попри ті виклики, як можливі нові карантинні обмеження», - додав міністр.

Тим часом в Україні з 1 липня завдяки підвищенню прожиткового мінімуму збільшили й державну допомогу з безробіття. Допомога стала більшою в середньому на 436 грн, а на максимальне підвищення зможе розраховувати близько 15% безробітних українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: