Більше половини українців не горять бажанням працювати за кордоном – соцопитування

Читать на русском
Категорія віку 61+ дала тільки 18% бажаючих їхати працювати за кордон. Найбільше таких серед молоді 
- 54%
Ілюстративне фотоAssociated Press

Українці не бажають їхати працювати за кордон. Так, не менше 65% населення країни категорично проти того, щоб їхати на заробітки за кордон, і тільки 32% хотіли б поїхати працювати в інші країни.

Про це свідчать результати дослідження Соціологічної групи «Рейтинг».

Категорія віку 61 + дала тільки 18% бажаючих їхати працювати за кордон. Найбільше таких серед молоді-54%. При цьому на Західній Україні 40% бажають працювати за кордоном, тоді як на Сході, зокрема, на Донбасі, ця цифра варіюється від 20% до 23%.

Трудова міграція: як державі налагодити ефективні відносини із заробітчанамиТрудова міграція – один із найбільших факторів ризику для української економіки на етапі її зростання. Стимулювати чи намагатися стримувати, як саме у цих обставинах вчиняти державі – розбирався політолог Олександр Радчук.

З тих, хто не проти працювати за кордоном, 71% назвав причинами більш високі зарплати, 57% - кращі умови життя, 20% - можливості для самореалізації.

Тим часом у Польщі кожна четверта компанія готова працевлаштувати до себе на роботу приїжджих з України. До пандемії коронавірусу таке бажання виявляла тільки кожна десята польська компанія.

Також у Польщі на третину зросла кількість вакансій для заробітчан. Багато з них дуже непогано оплачуються, що приваблює українців на роботу в Польщі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: