Шмигаль так і не подав нову програму дій Кабміну у 2021 році

Читать на русском
Денис Шмигаль, незважаючи на обіцянку, не вносив у парламент в 2021 році нову програму дій свого Кабміну.
Слово і діло

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль не виконав обіцянку у 2021 році подати до Верховної ради нову програму діяльності уряду.

Обіцянку прем'єр давав 14 червня, нагадує «Слово і діло».

«Національна економічна стратегія разом з іншими стратегічними документами, планом реалізації ініціатив президента, переліком пріоритетних законопроєктів та бюджетною декларацією на 2022-2024 роки ляже в основу програми діяльності уряду, яку цього року ми подаватимемо до парламенту», – розповів глава Кабміну.

Скільки обіцянок мають виконати члени Кабміну з неухваленої програми дійОскільки програма діяльності уряду розрахована на 5-річний термін, прем’єр, віцепрем’єри і міністри мають виконувати як короткострокові завдання, так і ті, що слід реалізувати поступово. Більшість обіцянок урядовців належить до довгострокового періоду роботи.

Проте ні в 2021 році, ні станом на початок січня 2022-го до Ради нової програми уряду не вносили. Тому Шмигаль провалив свою обіцянку.

Нагадаємо, Дениса Шмигаля було призначено прем'єр-міністром у березні 2020 року. Як і належить згідно із законом, протягом місяця новий Кабмін подав на розгляд депутатів свою програму дій. На початку червня 2020 року програму винесли на голосування, але нардепи відхилили її – документ критикували за поверховість.

Через тиждень уряд Шмигаля подав до парламенту оновлену та розширену програму, проте її депутати також не підтримали.

Незважаючи на це, Шмигаль заявив, що його Кабмін йтиме за незатвердженою програмою. Як міністри її виконують, можна стежити за допомогою нашого проєкту Politkarma. Але про наміри подати новий документ заявляв і прем'єр, і колишній віцепрем'єр – міністр економіки Олексій Любченко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: