Провал голосування за програму Кабміну: в Раді вирішили не звільняти Шмигаля

Читать на русском
Відставка уряду на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем не обговорюється у Верховній раді, попри відмову депутатів затвердити урядову програму дій.
112 Україна

Відставка уряду на чолі з прем'єром Денисом Шмигалем не обговорюється у Верховній раді, попри відмову депутатів затвердити урядову програму дій.

Про це заявив віцеспікер ВР Руслан Стефанчук в інтерв'ю радіо Свобода.

«Станом на зараз я таких перспектив не бачу. Тому що бачу дійсно, що прем'єр намагається і працює. І навіть те, як він відразу в той же день виїхав на паводки в Закарпатті та вже навіть там керує штабом, то це абсолютно нормальна реакція», - сказав він.

Скільки обіцянок мають виконати члени Кабміну з неухваленої програми дійОскільки програма діяльності уряду розрахована на 5-річний термін, прем’єр, віцепрем’єри і міністри мають виконувати як короткострокові завдання, так і ті, що слід реалізувати поступово. Більшість обіцянок урядовців належить до довгострокового періоду роботи.

За словами Стефанчука, питання урядової програми дій було дуже політизованим.

«І деякі просто для себе мали орієнтир, що це йде питання не про програму. Тому що програма на 90% складалася з того, що обговорювалося з комітетами. Питання, мабуть, було швидше про імунітет, про питання довіри. Оскільки це парламентсько-президентська республіка, то кожен для себе сам вирішив, як він буде голосувати та що для нього в пріоритеті - або програма, або довіра», - пояснив він.

Віцеспікер Ради зазначив, що не бачить великої проблеми в роботі уряду без програми дій.

«Я просто скажу, що у нас переважна більшість урядів працювала без затвердженої програми - і нічого, вони працювали», - резюмував він.

Нагадаємо, ВР раніше відхилила програму дій уряду. За неї проголосували 206 депутатів за мінімально необхідних 226.

Раніше Шмигаль пояснив призначення Шкарлета на посаду в.о. міністра освіти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: