В Україні змінилась вартість первинної реєстрації автомобілів - МВС

Читать на русском
Для українців змінилися обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового авто.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

З 1 січня зросли обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування при першій реєстрації легкового авто у зв'язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму в Україні.

Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС у Facebook.

«З 1 січня змінено розмір прожиткового мінімуму, а відтак і обсяги збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої реєстрації легкового авто», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прожитковий мінімум для працездатних українців підвищився на 88 грн та становить 2481 грн.

Які зміни чекають на українців у 2022 роціЯкі зміни чекатимуть на українців наступного року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Згідно з поясненням МВС, якщо ціна на авто не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму (409 365 грн), то збір становить 3%.

Якщо ж вартість авто варіюється від 165 до 290 розмірів прожиткового мінімуму (409 365 - 719 490 грн), то розмір збору зросте до 4%.

При цьому, якщо вартість автомобіля перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму (більше 719 490 грн) - доведеться виплатити 5% суми. Сума вказана без врахування ПДВ.

Нагадаємо, що окрім прожиткового мінімуму, в Україні зріс й мінімальний розмір зарплати.

Також, названо категорії українців, яким у 2022 році доведеться заплатити більше податків.

Раніше ми повідомляли, що у 2022 році українських пенсіонерів очікує збільшення виплат. Повідомляється, що це пов'язано не тільки з індексацією пенсій, запланованою на березень.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: