Названо категорії українців, яким у 2022 році доведеться заплатити більше податків

Читать на русском
Підвищення податків, здавалося б, незначне, але за рік набігатиме немаленька сума. А все через підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Українцям у 2022 році серед іншого доведеться платити підвищені податки. Втім, не всі - а тільки єдиний соціальний внесок (ЄСВ) і єдиний податок для фізичних осіб-підприємців. Все через те, що з 1 січня 2022 року в країні зросли розмір мінімальної зарплати та прожитковий мінімум.

Про це повідомляє видання Главком.

Так, ЄСВ становить 22% від суми мінімальної зарплати. Якщо раніше потрібно було платити 1430 грн, то з 1 січня 2022 року - 1474 грн. Максимальний розмір ЄСВ, що нараховується, також збільшили - з 21450 грн до 22110 грн (ЄСВ з 15 мінімальних зарплат).

Які зміни чекають на українців у 2022 роціЯкі зміни чекатимуть на українців наступного року, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Єдиний податок, який сплачується ФОП, становитиме у 2022 році 248,1 грн на місяць. Він розраховується за схемою 10% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня поточного року - а прожитковий мінімум у січні підвищили.

Більше платитимуть І ФОП другої групи, які платять 20% від мінімальної зарплати - з січня 1300 грн на місяць.

Нагадаємо, в Україні з 1 січня 2022 року підвищилася сума прожиткового мінімуму для більшості категорій українських громадян. Також зросла мінімальна зарплата.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: