Третина українців взагалі не мають жодних заощаджень – дані соцопитування

Читать на русском
Серед тих, хто має заощадження тільки чотири відсотки вважають, що вони зможуть протриматися на них рік або більше, і тільки сім відсотків - що хоча б пів року
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Понад третина українців взагалі не має жодних заощаджень, а десята частина не знає, на скільки їм вистачило б наявних грошей.

Про це свідчать дані соціологічного опитування Research & Branding Group.

Так, 23% з тих, хто має заощадження, вважають, що їм вистачить їх тільки на місяць. Стільки ж вважають, що вони зможуть протриматися до чотирьох місяців. Тільки 7% вважають, що заощаджень вистачить їм на пів року, і тільки 4% - що заощаджень вистачить їм на рік або більше. 10% взагалі не знають, чи вистачить їм заощаджень хоч на якийсь термін.

Якими будуть інфляція, курс та обсяг ЗВР у найближчі роки: прогноз МінекономікиМінекономіки прогнозує на найближчі роки зростання курсу долара та середньої зарплати, зниження інфляції.

Найбільше тих, хто не має фінансових заощаджень, припадає на вікові категорії до 50 років і 60+ років, а також сільських жителів і мешканців західних областей України.

40% зберігають свої заощадження в доларі США, 19% - в євро, 10% - в національній валюті, 12% не довіряють зберіганню заощаджень у валюті та вважають за краще щось інше, а 18% не змогли визначитися зі своїми уподобаннями.

Нагадаємо, раніше експерт розповів, чому українцям вигідніше зберігати свої заощадження в банках у національній валюті. Відсоток за гривневими депозитами пропонується набагато більший, ніж за вкладами в доларах або євро.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: