Які обіцянки мери мають виконати у 2022 році

Читать на русском
Віталій Кличко знову обіцяв відкрити Подільсько-Воскресенський міст, а Сергій Моргунов – облаштувати оглядовий майданчик на Замковій горі у Вінниці.
Слово і діло

«Слово і діло» продовжує розповідати, які обіцянки політики та чиновники мають виконати у новому році. Ми вже писали про зобов'язання президента Володимира Зеленського, членів Кабміну та народних депутатів. Тепер на черзі – мери.

Міський голова Києва Віталій Кличко дав чергові обіцянки щодо відкриття Подільсько-Воскресенського мосту. У листопаді Кличко запевнив, що рух транспорту відкриють «максимум до літа», а у грудні вже абстрактніше пообіцяв – міст буде готовий у 2022 році. Вартість будівництва, до речі, змінювалася неодноразово – докладніше можна подивитися на нашій інфографіці.

До кінця року Кличко обіцяв відкрити виїзд на вулицю Бальзака на Троєщині. Крім того, мер пообіцяв збільшити фонд «Громадського бюджету» 2022 року: в 2021-му фонд проєкту становив 199 млн грн, в 2022-му, за словами Кличка, буде близько 220 млн.

Мер Харкова Ігор Терехов на етапі передвиборчих перегонів у жовтні обіцяв «незабаром» відкрити нові станції метро – «Державінська» та «Одеська» на Олексіївській лінії.

Місцеві вибори рік потому: як мери виконують свої обіцянки«Слово і діло» пропонує подивитися, як міські голови виконували свої обіцянки протягом першого року роботи.

Міський голова Луцька Ігор Поліщук пообіцяв продовжити реалізацію програми «Безпечне місто» у 2022-2024 роках. Йдеться, зокрема, про встановлення нових камер відеоспостереження, облаштування кілометрів нових ВОЛЗ, острівців безпеки, SMART-зупинок та табло.

Руслан Марцінків, мер Івано-Франківська, має у 2022 році відкрити два нових дитячих садки – у мікрорайоні Каскад та в селі Крихівці.

Сергій Моргунов обіцяв цього року облаштувати оглядовий майданчик на Замковій горі у Вінниці.

Завдання мера Рівного Олександра Третьяка на 2022 рік – провести демонтаж 83 незаконно встановлених гаражів на вулицях Буковинській, Веденській, Гагаріна, Данила Галицького, Млиновському, Макарова, Анатолія Лабунського, Євгена Коновальця та Пластової. З цих 83-х 16 гаражів уже було демонтовано наприкінці минулого року.

Олександр Симчишин пообіцяв цього року закінчити ремонт двору на вулиці Шухевича 1а у Хмельницькому. Там уже замінили мережі теплопостачання та гарячої води, тепер мають заасфальтувати вулицю, покласти бруківку, зробити водовідведення та відновити зелені зони. Вартість робіт становитиме понад 4 млн грн.

Мер Львова Андрій Садовий у 2022 році обіцяв завершити ремонт вулиць Шевченка та Пилипа Орлика. Також він пообіцяв відкривати нові дитячі садки.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» підбило підсумки того, як Володимир Зеленський, міністри та народні депутати виконували обіцянки у 2021 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: