У Казахстані пояснили призупинення транзиту вугілля Україні

Читать на русском
У Казахстані заявили, що транзит вугілля в Україну зупинено через завантаженість інфраструктури з російського боку, а не блокування поставок.
фото АР

Проблеми з постачанням вугілля в Україну через Росію виникли через завантаженість інфраструктури з російської сторони.

Про це повідомили у пресслужбі міністерства індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану, пише Інтерфакс-Казахстан у п'ятницю, 5 листопада.

Нестача вугілля та проблеми з електроенергією: чи справді Україна опинилась на порозі енергетичної кризиЧи загрожує найближчим часом Україні енергетична криза і чи може від цього постраждати населення, читайте в матеріалі «Слово і діло».

«Обмеження на транзит казахстанського вугілля через Росію в Україну пов'язані із завантаженістю інфраструктури з російської сторони», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що про повне блокування поставок вугілля з боку РФ не йдеться.

Нагадаємо, напередодні голова енергетичного комітету Верховної ради Андрій Герус заявив, що РФ зупинила транзит вугілля з Казахстану до України. За його словами, заблоковано всі поставки у листопаді.

Минулого тижня Герус повідомляв, що Росія припинила постачати Україні енергетичне вугілля. Тоді в РФ це пояснили тим, що в осінньо-зимовий період зростає попит всередині країни.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: