Суд оштрафував ексдепутата Київради Бенюка за несвоєчасну подану декларацію

Читать на русском
Столичний райсуд і апеляційний суд оштрафували колишнього депутата Київради, який із запізненням подав декларації після складання повноважень.
Богдан Бенюк

Апеляційний суд залишив без змін штраф для колишнього депутата Київської міської ради Богдана Бенюка, який із запізненням подав електронну декларацію перед звільненням.

Таке рішення 23 грудня 2021 року ухвалив Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

23 вересня 2021 року Шевченківський районний суд Києва визнав Бенюка винним у несвоєчасній подачі електронної декларації (частина 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні порушення) і оштрафував на 850 грн. Як встановив суд, ексдепутат 3 грудня 2020 року склав повноваження, а декларацію перед звільненням подав аж 21 травня 2021 року.

Пізніше адвокат Бенюка подав апеляційну скаргу, але з пропуском строку, тому суд скаргу повернув і залишив рішення чинним.

У декларації перед звільнення Бенюк зазначив, що має квартиру в Києві площею майже 100 квадратних метри; житловий будинок у Софіївці Борщагівській площею 285 кв. м; ще одну квартиру в столиці площею 106 кв. м; шість земельних ділянок; гараж у Надвірній Івано-Франківської області; житловий будинок у Білоцерківцях Пирятинського району Полтавської області площею 55,3 кв. м і садовий будинок площею 101 кв. м у Мирному Івано-Франківської області.

Також у ексдепутата у власності три автівки: Audi A4 2004 року випуску, Audi A3 2016 р.в. і Volkswagen Tiguan 2013 р.в. Крім того, Бенюк зберігає 22303 доларів і 17787 євро.

Нагадаємо, суд не побачив конфлікту інтересів у діях секретаря Рахункової палати. Також антикорупційне агентство передало до суду протокол щодо народного депутата Володимира Крейденка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: