Суд не побачив сумісництва посад ексміністром Дубілетом-молодшим

Читать на русском
Столичний райсуд розглянув матеріали Нацагентства стосовно колишнього члена Кабміну, який паралельно обіймав посаду керівника приватної компанії.
Дмитро Дубілет

Суд не побачив порушень обмежень щодо сумісництва посад у діях колишнього міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, який паралельно був очільником приватної компанії «Айдок».

Таке рішення 5 жовтня ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Світлана Шапутько, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується в рішенні, Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол на Дубілета. Згідно з документом, він обіймав посаду міністра Кабміну, а паралельно протягом 29 серпня по 12 вересня 2019 року входив до складу виконавчого органу ТОВ «Айдок», будучи директором підприємства. Цим Дубілет нібито порушив обмеження, встановлене п. 2 ч. 1 ст. 25 ЗУ «Про запобігання корупції». Відповідальність за вказане правопорушення передбачена частиною 2 статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

На думку адвоката Дубілета, у діяннях Дубілета відсутня як об'єктивна, так і суб'єктивна сторона правопорушення. Згідно з положеннями ст. 25 ЗУ «Про запобігання корупції» встановлено, що особа, призначена на посаду міністра, зобов`язана не пізніше 15 робочих днів з дня призначення здійснити дії, спрямовані на припинення її повноважень у складі виконавчих органів підприємства, що має на меті одержання прибутку. Натомість, його було призначено на посаду міністра 29 серпня 2019 року, а припинив він свої повноваження директора фірми «Айдок» 12 вересня 2019 року, тобто через 11 робочих днів з дня його призначення на посаду міністра. Тобто, з огляду на чинне законодавство, жодних ознак складу адміністративного правопорушення в діях Дубілета немає.

Суддя погодилася з позицією сторони захисту і закрила провадження у зв'язку з відсутністю в його діянні складу адміністративних правопорушень.

Нагадаємо, суд не побачив конфлікту інтересів у діях секретаря Рахункової палати. Також антикорупційне агентство передало до суду протокол щодо народного депутата Володимира Крейденка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: