Суд не побачив недостовірностей в декларації нардепа Палиці

Читать на русском
Столичний райсуд закрив адміністративний протокол на члена українського парламенту, оскільки не побачив у ньому події і складу правопорушення.
Ігор Палиця

Суд закрив протокол на народного депутата групи «За майбутнє» Ігоря Палиці, оскільки не побачив у ньому ознак недостовірного декларування.

Таке рішення 23 грудня ухвалила суддя Печерського районного суду Києва Крістіна Константінова, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, за даними Національного агентства з питань запобігання корупції, нардеп Палиця не зазначив відомості про видатки під час передвиборчої кампанії на парламентських виборах у 2019 році. Йдеться про оплату за розміщення інформаційних матеріалів вартістю 125 тисяч гривень; ефірний час на телеканалі «Аверс» у сумі 1,2 млн грн (415 285 грн – 4 липня 2019 року, 419 910 грн – 9 липня і 369 360 грн – 17 липня) та розміщення реклами на засобах зовнішньої реклами вартістю 201 400 грн. Загалом Палиця не задекларував видатків на суму понад 1,53 млн грн.

Ігор ПалицяНародний депутат України

Сам політик тоді пояснив, що вніс на власний рахунок 2 млн грн з його готівкових коштів. Ці гроші Палиця запланував використати на фінансування передвиборчих агітаційних заходів. Проте, на думку НАЗК, ці пояснення не спростовують недостовірних відомостей.

Вивчивши протокол, суддя погодилася з нардепом та його адвокатом. Вона зазначила, що передвиборчим фондом керувала довірена особа, про що було поінформовано НАЗК і Центральну виборчу комісію.

Нагадаємо, НАЗК встановило, що нардеп Юрій Заславський не вказав у декларації вартість низки майна. Також Нацагентство виявило порушення у декларації члена фракції «Слуги народу» Артема Нагаєвського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: