Глава дипломатії ЄС приїхав в Україну

Читать на русском
Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель приїхав в Україну. Він відвідає Донбас  та лінію зіткнення.
Фото - dialog.ua

Високий представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель приїхав в Україну.

«У зв'язку з посиленням військової могутності Росії (біля кордонів України - ред.), що зростає, я перебуваю тут, щоб продемонструвати підтримку ЄС суверенітету та територіальній цілісності України та підтримати послідовні зусилля щодо реформування, які мають ключове значення для стійкості», - написав він у Twitter у ніч проти середи, 5 січня.

Ескалація конфлікту: що буде замість повномасштабної агресії РосіїРосія вдруге у 2021 році брязкає зброєю біля кордонів України. Втім, чи справді все йде до повномасштабної агресії – аналізував політолог Олександр Радчук.

Раніше Європейська зовнішньополітична служба анонсувала візит Борреля 4-6 січня до України. Йшлося, що така демонстрація підтримки Києва Брюсселем відбувається у момент, коли країна стикається з нарощуванням російських військових сил.

Напередодні, високий представник Євросоюзу у зв'язку зі своїм візитом в Україну обговорив із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом тему концентрації сил РФ поблизу українського кордону, а також російські пропозиції у сфері безпеки.

Також стало відомо, що високий представник Євросоюзу у супроводі міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби спочатку відвідає схід України та лінію зіткнення. Після цього Боррель прилетить до Києва, де зустрінеться з представниками української влади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: