На Запоріжжі в квартирі вибухнула граната, постраждав чоловік

Читать на русском

Власник арсеналу пояснив, що боєприпаси він збирав протягом тривалого часу – відкопував у полі та зберігав за місцем проживання.
Фото Нацполіції

У Запорізькій області у місті Дніпрорудний на орендованій квартирі прогримів потужний вибух гранати.

За інформацією пресслужби місцевої поліції, 51-річний чоловік у квартирі самостійно розбирав гранату, внаслідок чого й трапився вибух.

Чоловік отримав численні тілесні ушкодження. Із осколковими пораненнями кінцівок, ранами тулуба, а також травматичною ампутацією кисті руки його госпіталізували до реанімаційного відділення лікарні.

Легалізація зброї: скільки в Україні вогнепалу та чому досі немає профільного законуДва законопроєкти щодо обігу цивільної зброї рекомендовані до розгляду в Раді. Пропонується запровадити Реєстр цивільної зброї та посилити покарання для порушників.

З місця події фахівці вибухотехнічного управління вилучили уламки корпусу гранати Ф-1, більш ніж 170 бойових патронів різних калібрів, 1 гранату РГД часів Другої світової війни, 1 гранату РГД без ентузіазму часів Другої світової війни, 6 барабан 3 штик-ножі та предмет схожий на гвинтівку Мосіна.

Власник арсеналу пояснив, що боєприпаси він збирав протягом тривалого часу – відкопував у полі та зберігав за місцем проживання.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 статті 263 ККУ – незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Раніше ми писали про те, що у Донецьку також вибухнула граната. Двоє осіб отримали поранення.

Нагадаємо, у Чернігові у власному гаражі 56-річний чоловік організував підпільну зброярню. За це йому загрожує до 7 років ув'язнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: