Граната у чоловіка в Кабміні була бойова – поліція

Читать на русском
У чоловіка, який сьогодні увірвався до будівлі Кабміну і погрожував підірвати його, була в руках бойова граната.

У чоловіка, який сьогодні увірвався до будівлі Кабміну і погрожував підірвати його, була в руках бойова граната. Точні мотиви його вчинку ще буде встановлювати слідство.

Про це повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко під час брифінгу біля Кабміну в середу.

Стало відоме ім'я чоловіка, який захопив КабмінЧоловіка, який сьогодні з гранатою увірвався до будівлі Кабінету міністрів, звуть Володимир Прохнич.

«У нього в руках була граната, бойова, яка могла завдати шкоди і людям, і державній будівлі», - сказав він.

Клименко уточнив, що переговори з чоловіком проводив його друг, волонтер і депутат Бучанської міськради Василь Олексюк. Саме він допоміг знешкодити злочинця.

Що стосується безпосередньо мотиву вчинення злочину, то, як зазначив Клименко, це буде встановлено в ході слідства, людина не висувала ніяких вимог.

«Ситуація нестандартна, оскільки це був учасник АТО пройшов горнило бойових дій, був двічі поранений, в тому числі і мав черепно-мозкову травму. Скоїв цей злочин, тому що такі склалися у нього життєві обставини...Говорив, що його просто дістало життя», - сказав він.

При цьому глава Нацполіції уточнив, що попередньо двох співробітників Управління держохорони і одного співробітника Кабміну, які намагалися з ним вести переговори, заручниками поки називати не можна.

Нагадаємо, сьогодні, 4 серпня, у Києві до будівлі Кабінету міністрів увірвався чоловік, який погрожував підірвати гранату. На місце прибула поліція, почалася спецоперація.

Після переговорів чоловік здався поліції. Затриманим виявився уродженець Луганська, ветеран АТО Володимир Прохнич.

У поліції вже заявили, що справа відкрита за чотирма статтями, чоловікові загрожує до 15 років в'язниці.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: