Граната біля квартири матері Шабуніна: відкрили справу

Читать на русском
Біля квартири матері активіста Віталія Шабуніна у Рівному виявили два предмети схожі на гранати. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.
Фото - Кореспондент.

Біля квартири матері активіста Віталія Шабуніна у Рівному виявили два предмети схожі на гранати. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

Будинок Гонтаревої та авто Фірсова: чиє майно постраждало від підпалу і на якому етапі слідствоЦього року підпалили будинок Віталія Шабуніна, а також автомобілі Єгора Фірсова та Андрія Богдана.

Жителів будинку евакуювали, після перевірки стало відомо, що в корпусах гранат вибухівки не виявлено.

Розпочато провадження за фактами погрози вбивством та хуліганства, вчиненого із застосуванням зброї (ч.1 ст.129, ч.4 ст.296 КК України). Правоохоронці намагаються встановити осіб, які можуть бути причетні до цієї події.

Сам Шабунін на своїй сторінці в Facebook написав, що його мамі підклали вибуховий пристрій під двері, щоб залякати його.

Нагадаємо, у липні голова правління та співзасновник «Центру протидії корупції» Віталій Шабунін заявив, що його будинок в селі Гнідин під Києвом підпалили.

За фактом підпалу правоохоронці порушили кримінальну справу. Винуватцям загрожує позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Схожі історії відбулися з багатьма публічними людьми і є не інакше як тиском або погрозою. «Слово і діло» вирішило нагадати про аналогічні інциденти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: