У Чернігові правоохоронці виявили підпільну зброярню

Читать на русском
У Чернігові у власному гаражі 56-річний чоловік організував підпільну зброярню.  За це йому загрожує до 7 років в’язниці.
npu.gov.ua

У Чернігові у власному гаражі 56-річний чоловік організував підпільну зброярню. За це йому загрожує до 7 років в’язниці.

Про це повідомляє поліція Чернігівської області.

Співробітники кримінальної поліції та слідчі Чернігівського райуправління поліції із залученням кінолога зі службовою собакою провели санкціонований обшук у гаражних приміщеннях одного з автокооперативів міста.

«За наявною у поліцейських оперативною інформацією, фігурант провадження облаштував у гаражному приміщенні майстерню, проте не для авторемонту. Там 56-річний чернігівець займався переробкою та переоснащенням зброї. Також він відновлював бойові якості стрілецької зброї, переробленої в заводських умовах на масогабаритні макети», – зазначають правоохоронці.

Легалізація зброї: скільки в Україні вогнепалу та чому досі немає профільного законуДва законопроєкти щодо обігу цивільної зброї рекомендовані до розгляду в Раді. Пропонується запровадити Реєстр цивільної зброї та посилити покарання для порушників.

У приміщеннях поліцейські виявили 40 об’єктів, зовні схожих на вогнепальну зброю та вибухонебезпечні боєприпаси. Серед них, зокрема, ручні гранати, різноманітні міни, одноразові гранатомети низки моделей, одна гвинтівка та кілька карабінів Мосіна, п’ять гвинтівок СВТ, ручні кулемети Дегтярьова, автомати Калашникова, ППШ, пістолети-кулемети ППС, два станкові кулемети.

Триває досудове розслідування. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, на лінії розмежування на Донбасі правоохоронці разом з українськими військовими провели оперативно-профілактичне відпрацювання небезпечних ділянок. В одному з залишених будинків знайшли схрон з боєприпасами окупантів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: