Шкільне харчування по-новому: що змінилося в раціоні учнів із січня

Читать на русском
В Україні із січня 2022 року завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування. Яке тепер меню у школярів.
фото korrespondent.net

В Україні з початку 2022 року завершився перехідний період впровадження реформи шкільного харчування. До цього тривав процес закупівель та освоєння нових технологій приготування страв.

Про це повідомили у Держпродспоживслужбі у вівторок, 4 січня.

Школярі споживають цукру втричі більше за норму – ЛяшкоУкраїнські школярі в середньому споживають 67 грамів цукру на добу. Це набагато більше за норму.

Так, з цього року всі школи зобов'язані при формуванні меню зменшити кількість цукру в 2-2,5 рази, збільшити кількість фруктів до 100 г та зменшити кількість хліба на один прийом їжі. А також збільшити у раціоні школярів кількість м'яса птиці та молочних продуктів.

Приблизно 75% продуктів у їдальнях мають бути рослинного походження: овочі, салати, злакові, фрукти та ягоди.

Водночас у шкільних буфетах забороняється продавати солодкі хлібобулочні вироби, газовані напої, непастеризовані соки та молочні продукти, каву та продукти з високим вмістом цукру чи солі, консервантів, барвників та ароматизаторів.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Кабінет міністрів схвалив реформу харчування у школах. Міносвіти та МОЗ встановили перехідний період – з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року.

З вересня у школах запровадили нове меню, воно складається із 160 страв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: