Україна розраховує на новий транш фіндопомоги ЄС

Читать на русском
Україна розраховує у 2022 році домовитись про нову програму макрофінансової допомоги Євросоюзу, заявила Ольга Стефанішина.
Ольга СтефанішинаФото Слово і діло

Влада України розраховує у 2022 році домовитися про нову програму макрофінансової допомоги Євросоюзу. Це може статися вже у першому півріччі.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Україна отримала другий транш від МВФТранш МВФ. Майже 700 млн доларів надійшли на рахунки України в середу, 24 листопада 2021 року. Про це повідомили у НБУ.

«Це одна з найбільш стабільних фінансових програм, яка рік у рік дозволяє планувати відповідні витрати на розвиток. Крім того, ми вже вибудували певну практику узгодження із Європейським Союзом умов отримання кожного траншу такої макрофінансової допомоги», - сказала вона.

Стефанішина зазначила, що Україна виконала всі умови та отримала гроші у повному обсязі в рамках попередньої п'ятої програми.

«Ми не мали уявлення, чи потрібна нам шоста програма, коли підписували угоду про п'яту програму, але зараз ми точно можемо сказати, що ми налагодили зрозумілий процес взаємодії з ЄС… Тому ми готові до шостої програми… Ми сподіваємось, що наступна програма макрофінансової допомоги буде укладена вже у першій половині 2022 року», - заявила віцепрем'єр.

Нагадаємо, Україна отримала другий транш ЄС у 600 млн євро у жовтні 2020 року. Загалом Україна у 2014-2021 роках отримала у рамках реалізації п'яти програм 5,01 млрд євро кредитів від ЄС.

Стефанішина також розповідала про терміни підписання угоди про промисловий безвіз з ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: