Стефанішина розповіла, коли буде ратифіковано Стамбульську конвенцію

Читать на русском
Ольга Стефанішина розраховує, що Стамбульську конвенцію буде ратифіковано в Україні у 2022 році.
Слово і діло

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина розраховує, що Стамбульську конвенцію буде ратифіковано в Україні у 2022 році.

«Ми зробили декілька важливих речей, що наближають нас до ратифікації, і продовжимо цю роботу в 2022 році. Зокрема, ми сформували застереження до Конвенції, з якими подаватиметься документ на ратифікацію. Ці застереження є квінтесенцією всіх дискусій з різними сторонами, і з консервативним крилом суспільства, з релігійним співтовариством та з експертним середовищем. Вони передбачають, що положення Конвенції жодним чином не впливають на положення Конституції України, що Конвенція не стосується будь-яких питань гендерної ідеології чи ідентичності, і відповідно ці застереження знімають різночитання положень самої Конвенції», - пояснила політик агентству «Інтерфакс-Україна».

Олександр КорнієнкоНародний депутат України
Корнієнко пообіцяв, що Стамбульську конвенцію буде прийнятоСказано 9 березня 2021 р.Статус обіцянки: У процесі

За її словами, уряд, і президент підтримали ратифікацію Стамбульської конвенції, і цей законопроект буде внесений до парламенту.

«Водночас я як віцепрем'єр, який координує цей процес в уряді, вважаю, що для ратифікації варто вибрати правильний час. Ми на початку 2022 року сконцентруємося на комунікаційній кампанії, на роботі з депутатським корпусом», - зазначила вона.

Нагадаємо, ООН закликала Україну прискорити ратифікацію Стамбульської конвенції.

Також наші аналітики зафіксували у народного депутата від СН Олександра Корнієнка обіцянку, що Стамбульську конвенцію буде прийнято.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: