Литва повернула рекордно велику групу нелегалів до Іраку

Читать на русском
Майже 100 нелегальних мігрантів із Іраку вилетіли у неділю з Вільнюського міжнародного аеропорту до Багдада.
скріншот з відео delfi.lt

Майже 100 нелегальних мігрантів з Іраку, які добровільно погодилися повернутися на батьківщину, вилетіли в неділю з Вільнюського міжнародного аеропорту до Багдада.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на МВС Литви у неділю, 2 січня.

Польський кордон штурмувала велика група нелегальних мігрантівУпродовж минулої доби польські прикордонники знову зафіксували нелегалів біля кордону з Білоруссю.

Зазначається, що це перший чартерний рейс із Вільнюса до Іраку. Досі мали місце лише поодинокі випадки, коли нелегали добровільно залишали Литву. Їх відправляли рейсовими літаками.

«Нам вдалося призупинити нелегальну міграцію, а мігранти, які потрапили негайно до Литви та ЄС, мають бути повернені на батьківщину. Ми повинні докладати зусиль, щоб переконати їх повернутись додому добровільно. Рішення про збільшення виплат утричі принесло свій плід», – сказала міністр внутрішніх справ Агне Білотайте.

Усім мігрантам, які погодилися добровільно повернутись на батьківщину, виплатили по 1000 євро. Такі виплати мігранти, що знаходяться на території Литви, зможуть отримати до 20 січня 2022 року.

Загалом із Литви на батьківщину поїхали вже 537 мігрантів, 482 з них – добровільно. Наразі у п'яти центрах реєстрації іноземців у Литві проживає 3166 нелегальних мігрантів. Зміст одного мігранта коштує Литві 11 тисяч євро на рік, додали у виданні.

Нагадаємо, ЄС має намір карати турфірми, які сприяють нелегальним перевезенням мігрантів.

В Австрії за перевезення нелегалів затримали українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: