Група мігрантів штурмувала польсько-білоруський кордон: подробиці інциденту

Читать на русском
На кордоні Білорусі з європейськими країнами вже декілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу.
Ілюстративне фотоФото РІАН

За минулу добу, 24 грудня, 69 мігрантів з Близького Сходу намагалися нелегально потрапити з Білорусі на територію Польщі.

Про це повідомляє польська Прикордонна служба у Твіттері.

«Минулої доби, 24 грудня, польсько-білоруський кордон намагалися нелегально перетнути 69 осіб. На відрізку, який охороняється прикордонним загоном у Черемсі, 10 іноземців намагалися потрапити до Польщі»,- йдеться у повідомленні.

Прикордонники зазначили, що усіх нелегалів повернули на територію Білорусі.

Гібридна міграція: три сценарії завершення кризи на польсько-білоруському кордоніНовий виток міграційної кризи в ЄС на кордоні із Білоруссю був спровокований як черговий акт гібридного впливу з Кремля. Найбільш вірогідні сценарії закінчення кризи – проаналізував політолог Олександр Радчук.

Нагадаємо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже декілька місяців перебувають тисячі мігрантів із країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща та Литва у відповідь запровадили режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка.

Раніше ми повідомляли, що у Польщі, на тлі міграційної кризи, затримали українця, який перевозив нелегальних мігрантів з Іраку і Єгипту.

Також, на кордоні США та Мексики затримали 18 росіян. Прикордонникам довелося відкрити вогонь по авто.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: