Ердоган поговорив телефоном з Путіним: що обговорювали

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін 2 січня поговорив телефоном із президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом про гарантії безпеки.
Фото: kremlin.ru

Президент Росії Володимир Путін 2 січня поговорив телефоном із президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Вони, зокрема, обговорили гарантії безпеки.

Про це повідомили на сайті Кремля.

Став відомий час сьогоднішньої розмови Зеленського та БайденаРозмова президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена відбудеться 2 січня після 22 години за київським часом.

Ердоган та Путін підбили основні підсумки двосторонньої співпраці та підтвердили настрій на подальшу активізацію взаємовигідного партнерства між Росією та Туреччиною. Були порушені і міжнародні теми, включаючи відомі пропозиції щодо вироблення юридично оформлених домовленостей, що гарантують безпеку Російської Федерації, ситуацію в Закавказзі, питання сирійського та лівійського врегулювання.

Офіційна Анкара стурбована напруженістю між РФ та Україною та готова зіграти роль у деескалації ситуації, додали у пресслужбі.

Зазначимо, що Туреччина не вперше говорить про свою готовність стати посередником.

На початку грудня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган знову запропонував допомогу у врегулюванні конфлікту між Україною та Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: