Турецька ліра зростає після заяви Ердогана

Читать на русском
Турецька ліра почала відновлення. Президент Таїп Ердоган оприлюднив план, який гарантуватиме депозити в місцевій валюті від ринкових коливань.
Reuters

Турецька ліра почала відновлення з рекордних мінімумів після того, як президент Таїп Ердоган оприлюднив план, який гарантуватиме депозити в місцевій валюті від ринкових коливань.

Як пише Reuters, ліра зміцнилася до 11,0935 щодо долара після закриття на рівні 13,15.

«Бонус» від МВФ: скільки Україна вже витратила з 2,7 млрд доларівУкраїна вже майже повністю витратила 2,7 млрд доларів, які отримала від Міжнародного валютного фонду у серпні.

У своєму виступі у понеділок Ердоган сказав, що ряд кроків полегшить тягар валютного краху останніх декількох тижнів і спонукає турецьких громадян зберігати заощадження в лірах, а не в доларах.

Крім того, президент планує переглянути відносини з МВФ. У телезверненні до громадян він сказав, що Туреччина «більше не буде країною, що віддає свою економіку і політику в заручники зовнішнім силам за допомогою програм МВФ».

Нагадаємо, ліра впала більш ніж на 10% до історичного мінімуму 18,4 щодо долара. Пізніше вона повернулася до позначки 12 - це найбільше денне зростання за всю історію спостережень - і до кінця дня піднялася на 25%.

За словами глави Асоціації турецьких банків, після заяви президента на ринках було продано близько 1 мільярда доларів.

Раніше ми писали, що національна валюта Туреччини обвалилася після того, як президент Реджеп Таїп Ердоган звільнив главу Центрального банку країни Наджі Агбала.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: