Погода в Україні після Нового року: прогноз на початок січня

Читать на русском
На Новий рік в Україні стане тепліше, а ближче до Різдва стовпчики термометрів знову поповзуть униз.
Слово і діло

В Україні на початку січня буде потепління, а ближче до Різдва знову похолодає. Про це розповіла синоптик Наталія Птуха.

За її словами, потепління викликане тим, що на територію України прийшла повітряна маса атлантичного походження із з 1 січня на всій території буде температура вищою за нуль.

Новорічні свята: чи посилюватимуть карантин і за яких умов можна відпочити на лижних курортахЯким буде карантин в Україні на новорічні свята, чи можна поїхати відпочивати на гірськолижний курорт – у матеріалі Слово і діло.

«Є тенденція, що 1 числа у більшості областей можуть бути опади, подекуди це буде ще сніг із дощем», - розповіла синоптик «Укргідрометцентру» Наталія Птуха в ефірі «Українського радіо».

Але ближче до різдвяних свят, за попередніми розрахунками, морозна погода повернеться.

«Наскільки інтенсивним буде похолодання, зараз стверджувати складно, але морози однозначно повернуться в Україну», - прогнозує синоптик.

Раніше прогнозували, що в Україні в період новорічних свят буде досить холодно, але без снігу.

Також директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда розповів, що остаточно зими в Україні найближчим часом не зникнуть, проте кількість снігових днів зменшиться. Це пов'язано із глобальним потеплінням у світі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: