Військовослужбовцям ЗСУ підвищать мінімальні зарплати: коли, кому і скільки буде належить

Читать на русском
З 2023 року мінімальне грошове забезпечення для військовослужбовців ЗСУ контрактної служби має становити не менше двох мінімальних зарплат
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

В Україні з 2023 року будуть підвищені мінімальні зарплати військовослужбовцям Збройних сил України. Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський. Кабінету Міністрів доручили удосконалити систему грошового забезпечення військових.

Про це повідомляється на сайті офісу президента.

Аналізуємо виконання президентської програми: армія стане престижною службоюСлужба армії стане престижною, обіцяв Володимир Зеленський. Як він виконує програмну обіцянку – у матеріалі Слово і діло.

Так, згідно з указом Зеленського, з 2023 року мінімальне грошове забезпечення для військовослужбовців ЗСУ контрактної служби має становити не менше двох мінімальних зарплат, встановлених законом на 1 січня календарного року. На грошове утримання військовослужбовців строкової служби цей указ не поширюється.

КМУ до 30 червня 2022 року має розробити та внести до Верховної Ради законопроєкт, метою якого буде модернізація системи грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням досвіду інших держав світу.

Нагадаємо, на засіданні Ради національної безпеки та оборони 30 грудня було прийнято рішення про створення міжвідомчої робочої групи для перевірки постачання озброєння і продуктів харчування в ЗСУ з 2017 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: