З 2022 року простим українцям дозволять лікуватися в «Феофанії»

Читать на русском
Клініка отримає можливість приєднатися до загальнодержавної програми медичних гарантій, як постачальник медичних послуг
Клініка «Феофанія»Deutsche Welle

Кабінет Міністрів України схвалив постанову, яка дозволяє звичайним українцям лікуватися в державній клініці «Феофанія», яка підпорядкована Державному управлінню справами. Своєю чергою, клініці дозволено надавати послуги всім бажаючим українцям.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

«Феофанія буде доступна кожному українцю. Оновлена програма медичних гарантій у 2022 році передбачає, що і в Феофанію тепер будуть госпіталізувати людей з інфарктами та інсультами, згідно з маршрутом пацієнта» - заявив глава МОЗ Віктор Ляшко.

Віктор ЛяшкоМіністр охорони здоров'я України
Ляшко пообіцяв з січня 2022 року забезпечити доступ усіх українців до меддопомоги у лікарні «Феофанія»Сказано 5 листопада 2021 р.Статус обіцянки: Виконано

Клініка «Феофанія» отримає можливість приєднатися до загальнодержавної програми медичних гарантій, як постачальник медичних послуг за пакетами, що передбачають надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті та при гострому інфаркті міокарда. Для цього їй потрібно буде укласти договори про медичне обслуговування населення з Національною службою здоров'я України.

Раніше ми писали про те, що в Івано-Франківській області стався інцидент з вибухом і масштабним пожежею в Косівській центральній районній лікарні - вибух стався в реанімації медичного закладу.

Причиною пожежі стало нехтування правилами пожежної безпеки - один з лікарів вирішив поставити «заупокійну свічку» після загибелі пацієнта.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: