Вибух у лікарні на Прикарпатті: МВС вимагає заборонити джерела вогню у реанімаціях

Читать на русском
Після вчорашнього вибуху в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині, МВС вимагатиме заборонити розташування джерел відкритого вогню у реанімаціях.
З відкритих джерел

Після вчорашнього вибуху в Косівській центральній районній лікарні на Івано-Франківщині, МВС вимагатиме заборонити розташування джерел відкритого вогню у реанімаціях.

Про це повідомив сьогодні у Facebook голова відомства Денис Монастирський.

Відомо, що внаслідок потужного вибуху загинули троє осіб. Попри те, що решту трьох пацієнтів все ж таки вдалося врятувати - лікарі й надалі борються за їхнє життя, оскільки вони отримали опіки різної тяжкості. Йдеться про санітарку, медсестру та лікаря анестезіолога.

«І хочу наголосити, що важливо жорстко дотримуватись правил протипожежної безпеки в медустановах. Насамперед у COVID-відділеннях. І прошу керівників лікарень та реанімаційних відділень подбати про це», - зазначив Монастирський.

За словами міністра, трагедія сталася внаслідок того, як один із медпрацівників запалив у палаті реанімації свічку після смерті одного з хворих пацієнтів.

«На той час у приміщенні одночасно працювало п'ять кисневих концентраторів. Повітря перенаситилося киснем. Від контакту з вогнем миттєво взялося медобладнання», - додав Монастирський.

За словами голови МВС, міністерство вимагатиме неухильного дотримання правил протипожежної безпеки та заборони розташування джерел відкритого вогню в реанімаційних відділеннях.

Раніше ми писали про те, що в Івано-Франківській області трапився інцидент із вибухом та масштабною пожежею у Косівській центральній районній лікарні – вибух стався у реанімації медичного закладу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: