Пожежу в реанімації на Прикарпатті спровокувала «заупокійна свічка»

Читать на русском
Причиною пожежі у Косівській лікарні стала заупокійна свічка, яку запалили після смерті пацієнта.
ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Причиною пожежі у Косівській центральній районній лікарні стала зневага до правил пожежної безпеки - один із лікарів вирішив поставити «заупокійну свічку» після загибелі пацієнта.

Про це повідомила пресслужба ДСНС 29 грудня.

Скільки пожеж в Україні сталося на соціально значущих об’єктах за останні 5 роківЩорічна кількість пожеж у школах, лікарнях, будинках для літніх людей, коледжах вражає. Судових вироків щодо винних набагато менше.

«У реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем. Після трагічної загибелі одного з пацієнтів лікарні від covid-19, один із співробітників закладу, за традицією, поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети… У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути», - сказано в повідомленні.

Після цієї трагедії у ДСНС закликали керівників медичних установ суворо заборонити використання відкритого вогню у реанімаційних відділеннях та поблизу кисневого обладнання.

Нагадаємо, 28 грудня увечері у відділенні реанімації Косівської міської лікарні в Івано-Франківській області сталася пожежа. Загинули 4 людини. Відкрито кримінальне провадження за ст. 270 ККУ (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

Спочатку у ДСНС повідомляли, що слідство розглядає кілька версій виникнення пожежі у лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: