До кінця року в Україну прийдуть шість суден з вугіллям – Офіс президента

Читать на русском
Україна видобуває достатньо вугілля для забезпечення роботи власної енергосистеми - імпорт вугілля планується тільки для наповнення складів
Ілюстративне фотоport-yuzhny.com.ua

У грудні 2021 року Україна отримає з-за кордону шість суден, на яких буде імпортоване вугілля. Це дозволить наростити запаси вугілля для теплоелектростанцій.

Про це розповів заступник голови офісу президента Ростислав Шурма в ефірі програми «Свобода слова на ICTV».

Енергетична криза у світі: що спричинило та які прогнози розвитку подійНа відео Слово і діло – у чому причина світової енергетичної кризи та як розвиватимуться події.

Він оцінив запаси вугілля в Україні, як низькі: всього країна має 600 тисяч тонн вугілля, 450 тисяч з яких знаходиться на складах ТЕС, а решту складовано в портах.

«Це обумовлено двома причинами. Перша - це світова криза, що виникла пів року тому, коли був глобальний дефіцит вугілля по всьому світу. Друга - це агресивна поведінка Росії, яка заблокувала поставки залізничним шляхом з країн, з яких ми могли імпортувати. Казахстан міг поставляти до 500 тисяч тонн щомісяця» - пояснив чиновник.

Як змінювалися обсяги запасів вугілля на українських ТЕС та ТЕЦЯк змінювалися обсяги запасів вугілля на ТЕС та ТЕЦ протягом останніх років, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Шурма додав, що Україна видобуває достатньо вугілля для забезпечення роботи власної енергосистеми. Проте планується, що кожен місяць буде імпортуватися до десяти суден вугілля, щоб мати можливість наповнити спорожнілі склади.

«Ми будемо імпортувати щомісяця від шести до десяти кораблів. На сьогодні два кораблі розвантажують, ще близько шести кораблів ми очікуємо до кінця грудня. До кінця цього року на складах буде щонайменше 800 тонн вугілля» - підсумував він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Україна домовилася про постачання вугілля з США через перекриті Росією постачання.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: