Агресія РФ проти України матиме серйозні наслідки – генсек НАТО

Читать на русском
Будь-яка подальша агресія РФ проти України матиме серйозні наслідки. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
Фото скрін.

Будь-яка подальша агресія РФ проти України матиме серйозні наслідки. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

«Ми закликаємо Росію повернутися до дипломатії, знизити напруженість та поважати суверенітет та територіальну цілісність України. Будь-яка подальша агресія проти України матиме серйозні наслідки та високу ціну», - сказав він на прес-конференції після переговорів із президентом України Володимиром Зеленським у Брюсселі.

Байден пригрозив Росії санкціями у разі військової ескалаціїУ Білому домі оприлюднили заяву за підсумками переговорів президентів РФ та США Володимира Путіна та Джозефа Байдена.

За словами Столтенберга, НАТО не піде на компроміс щодо права України обирати свій шлях.

«Агресором є Росія. Росія застосувала військову силу проти України, незаконно анексувавши частину України, Крим, у 2014 році, і продовжує дестабілізувати Східну Україну. Зараз ми бачимо значне, сильне нарощування військового потенціалу в і навколо України військами, озброєними підрозділами, бойовими танками, великою кількістю передового обладнання, що є абсолютно невиправданим і підриває безпеку України та безпеку Європи. Тож це Росія має змінити поведінку, Росія має змінити курс», - уточнив генсек.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вважає за неефективне застосування санкцій проти Росії вже після того, як відбудеться її ймовірна ескалація на кордоні з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: