Генсек ООН закликав готуватися до нової пандемії

Читать на русском
В ООН вважають, що пандемія COVID-19 не буде останньою для людства. Світу необхідно підготуватися до появи інших викликів.
Reuters

В ООН вважають, що пандемія COVID-19 не буде останньою для людства. Світу необхідно підготуватися до появи інших викликів.

Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерриш.

Він призвав світ готуватись до нових пандемій уже зараз та приділити цьому питанню достатньо уваги та інвестицій.

«COVID – 19 буде не останньою пандемією, з якою зіткнеться людство. У міру того як ми вирішуємо нинішню кризу системи охорони здоров'я, нам необхідно готуватися до наступної», – йдеться у повідомленні.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

Зауважимо, що 27 грудня є Міжнародним днем протиепідемічної готовності. Резолюцію щодо цього прийняла Асамблея ООН минулого року, з метою привернення уваги до проблеми запобігання епідемій, підвищення готовності та консолідації зусиль для боротьби з ними.

Нагадаємо, Всесвітня організація охорони здоров'я зробила позитивний прогноз по закінченню пандемії коронавірусу у світі. Там вважають, що попри новий штам коронавірусу Омікрон, пандемія закінчиться вже у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: