У Мінекономіки розповіли, скільки українців вже отримали віртуальні картки для «єПідтримка»

Читать на русском
Програма видачі 1 тисячі грн вакцинованим триватиме до кінця 2022 року. Виплати будуть здійснюватися кількома українськими банками-партнерами.
Ілюстративне фотофото з відкритих джерел

Програмою «єПідтримка» скористалися 6,5 млн українців. При цьому, на її реалізацію вже спрямовано 3 млрд грн.

Про це повідомляє Урядовий портал, з посиланням на заяву першого віцепрем’єр-міністра України, міністра економіки Юлії Свириденко.

«З 19 грудня стартувала програма «єПідтримка», що спрямована з одного боку на допомогу тим галузям економіки, які найбільше постраждали через карантинні обмеження, а з іншого – на сприяння вакцинації. Кожен, хто щепився двома дозами вакцини, має можливість через реєстрацію в сервісі «Дія» отримати від держави 1000 грн і витратити їх на книжки, відвідування театру чи кінотеатру, квитки на літак чи потяг, абонемент до фітнес-клубу. 6,5 млн українців вже отримали банківські картки, 5,5 млн сформували заявки, і вже близько 3 млрд грн спрямовано на реалізацію програми», - наголосила Свириденко.

«Бонусна тисяча»: на які цілі президенти та прем’єри запроваджували грошові виплатиХто з президентів та прем’єрів обіцяв грошові виплати та за що, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Згідно зі словами міністра, у 2022 році програма буде модифікована відповідно до потреб захисту економіки. Мова йде про можливість для людей віком 60+ купувати ліки за отримані в рамках допомоги кошти.

«З січня 2022 року програма «єПідтримка» буде модифікована. Дамо можливість людям віком більше ніж 60 років спрямувати кошти на придбання ліків. Подальше її вдосконалення залежатиме від попиту, а також від того, які галузі потребуватимуть державної допомоги. В майбутньому ми зможемо легко підлаштувати її під потреби економіки та нові виклики. Це частина нашої нової економічної політики, в основі якої - стимулювання попиту через допомогу людям», - повідомила Свириденко.

Зазначимо, що програма видачі тисячі гривень вакцинованим триватиме до кінця 2022 року. Виплати будуть здійснюватись кількома українськими банками-партнерами за допомогою сервісу «єПідтримка».

Як працюватиме президентська програма «єПідтримка»Як оформити «бонусну» тисячу та на що можна витратити кошти, дивіться на інфографіці «Слово і діло».

Нагадаємо, що до виплати тисячі за вакцинацію приєдналися ще три українські банки.

Раніше ми повідомляли, що за перші дві доби роботи в Україні програми з виплати тисячі гривень за вакцинацію одержувачі цих грошей сумарно витратили вже 134 мільйони гривень.

Також, міністр Федоров розповів, коли за «тисячу Зеленського» можна буде придбати ліки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: